denlenfrit

De Nederlandsche Automobiel Club (NAC) is in 1898 opgezet naar Frans voorbeeld op een moment dat er in Nederland nog maar een dozijn auto’s rondreden. De club werd opgericht door een aantal enthousiaste automobilisten en stelde zich onder meer ten doel ‘het automobielwezen in Nederland te bevorderen’.

Om dat te realiseren begon de NAC al snel met het sturen van rekesten naar overheden, het organiseren van congressen, clubtochten en betrouwbaarheidsritten, het erkennen van benzinedepots en het oprichten van hotels. In 1913 kreeg de club het predikaat ‘Koninklijk’ voor de medewerking die de club leverde aan het leger met een dreigende wereldoorlog in zicht.

Bij de KNAC was zowel aandacht voor verkeersveiligheid, rijvaardigheid als voor snelheidswedstrijden. Fanatisme en levensdrang hebben aan de wieg gestaan van de NAC die zich in 1908 al sterk maakte tegen maximale snelheden en in 1920 tegen tolgelden. Een club die vooral het leven van de automobilist aangenamer wilde maken. Nu – 100 jaar later geldt dit nog steeds.

Naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van de KNAC is het boek ‘100 jaar KNAC’ uitgegeven. In het boek beschrijft de auteur Fons Alkemade op indringende wijze de glorieuze geschiedenis van de KNAC in al haar facetten, van oprichting tot aan de dag van vandaag. Het is een geslaagde mix van historisch verantwoorde bespiegeling met zowel een chronologische als thematische indeling. De auteur belicht alle hoogte- en dieptepunten, zonder te verzanden in details over een roemruchte vereniging die honderd jaar oud is; zeker de moeite waard om bij stil te staan.

Wassenaarseweg 220
2596 EC Den Haag
Netherlands
070- 383 16 12
070- 383 19 06
ledenservice@knac.nl
30.09.2009
01.05.2018
Regelmäßige Treffen
Hier erfahren Sie mehr über Classicindex und die Denke der Leute die hinter diesem Projekt stehen.
Unser Impressum
Datenschutzerklärung
Von Luft und Liebe kann keiner leben auch wenn die Dichter das so verkündeten. Aber unsere Gebühren sind sehr klein im Anbetracht der Leistung.
Sie können uns auch mit einer Banner-Werbung unterstützen. Wie das geht erfahren Sie hier.

Wir brauchen Ihre Zustimmung!

Diese Webseite verwendet Google Maps um Kartenmaterial einzubinden. Bitte beachten Sie dass hierbei Ihre persönlichen Daten erfasst und gesammelt werden können. Um die Google Maps Karte zu sehen, stimmen Sie bitte zu, dass diese vom Google-Server geladen wird. Weitere Informationen finden sie HIER